Glorieklokken

In 2017 zijn wij gestart met het organiseren van Johannes de Heer-zangdiensten en andere JdH-zangactiviteiten. Gaandeweg kwamen wij erachter dat er destijds, rond de jaren ’60 van de vorige eeuw, een ‘Combi bundel’ werd aangeboden waarin de bundel GLORIEKLOKKEN en de zangbundel van JOHANNES DE HEER waren samengevoegd.

Sommige liederen bleken in beide bundels te zijn opgenomen (soms met enkele tekstuele verschillen) en ook qua stijl vertoonden de liederen uit beide bundels veel overeenkomsten. De liederen die Zuster M.A. (‘Moesje’) Alt samenvoegde in de opvolgende delen van GLORIEKLOKKEN werden door velen bestempeld als ‘nog een tikkeltje vrolijker en opgewekter’ dan de liederen uit de bundel van Johannes de Heer.

De liederen uit de zangbundel van Johannes de Heer werden veelal binnen de traditionele kringen gezongen (tijdens verenigingswerk en op de zondagsschool) en de liederen van Zr. Alt vonden hun weg vooral binnen de Pinksterbeweging.
Later, toen de ‘Combi bundel’ werd uitgegeven, werd er op steeds meer plaatsen gezongen uit beide bundels.

KLIK HIER om een interessant artikel te lezen over GLORIEKLOKKEN & JOHANNES DE HEER.

KLIK HIER om meer te lezen over Margaretha Adriana (‘Moesje’ / ‘Zuster’) Margot Alt.

De komende tijd willen wij, tijdens onze muziek- en zangactiviteiten, ook regelmatig liederen uit de bundel GLORIEKLOKKEN opnemen in het programma zodat ook deze liederen niet in de vergetelheid raken. Dus: ‘Prijs met Johannes de Heer & luid de Glorieklokken!’